Laatste nieuws

Vraag vanaf 1 oktober "Mijn VerbouwPremie” online aan

22 sep 2022

De energieprijzen bezorgen ons allemaal kopzorgen. Energiebesparende investeringen zoals het plaatsen van een waterpomp of een zonneboiler kan op duurzame wijze je energiefactuur doen dalen.

Wat is “Mijn VerbouwPremie”?

Mijn Verbouwpremie is een eengemaakte premie die bestaat uit de vroegere renovatiepremie en meeste premies van Fluvius voor energiebesparende maatregelen. Denk maar aan premies voor renovatie en isolatie van je dak, buitenmuren en vloeren, werken aan elektrische installaties en de vernieuwing van sanitaire voorzieningen. Ook premies die te maken hebben met hernieuwbare energieproductie zoals het installeren van een zonneboiler of een warmtepomp komen in aanmerking.

Voor wie?

Niet iedereen heeft recht op alle premies. Wil je weten op welke premies je recht hebt? Op Energiesparen.be staat een simulator die je een lijst geeft van de premies waarvoor je - op basis van jouw gegevens - in aanmerking komt. De simulator berekent ook de hoogte van je premie. Handig!

Verzamel al je documenten met Izimi

Wie premies zegt, zegt ook documenten verzamelen. Vaak gaat het om facturen, aannemersattesten, technische attesten of foto’s… Informeer je over wat je allemaal moet verzamelen op de website van de specifieke categorie van werken.

Om miserie te vermijden kan je bij de aanvang van de werken kiezen om al je documenten, attesten, foto’s van de werken… te verzamelen, te bewaren en te ordenen in Izimi, de online digitale kluis aangeboden door het Belgisch notariaat. Zo’n kluis is volledig gratis en is een handig hulpmiddel om alles snel terug te vinden.

Alles bij elkaar verzameld? Mooi! Vanaf 1 oktober kan je overgaan tot je aanvraag via het online loket op www.mijnverbouwpremie.be. Meer informatie hierover? Ga naar www.vlaanderen.be en www.energiesparen.be


Vraag vanaf 1 oktober Mijn VerbouwPremie” online aan


Terug naar overzicht